Pintér Zsolt
Pigment Planet Tattoo & Piercing

 

Magamról

Pintér Zsoltnak hívnak, Szolnokon születtem és azóta is itt élek. 2008-ban kezdtem érdeklődni a művészetek iránt. Édesapám, Pintér Dezső ebben az évben vásárolt egy festőállványt. Eleinte az ő szobájában volt felállítva, először csak kipróbáltam mikor nem volt otthon, majd rendszeresen használtam.

Pár hónap elteltével lett egy saját festőkészletem és azt vettem észre, hogy az összes szabadidőmet festéssel töltöm. Egy év elteltével a folyamatos alkotás eredményeként, megrendezésre került az első önálló kiállításom, Szolnokon a Hild Galériában.

Miközben a rendezvényt megnyitotta egykori általános iskolai tanárnőm Mihály Anikó, éreztem, hogy eljött egy fordulópont az életemben, és a jövőben ezzel kell foglalkoznom. Ettől kezdve a festészet több lett számomra, mint időtöltés vagy hobbi, de tisztában voltam azzal is, hogy a megélhetés miatt dolgoznom kell. 2011-re már rengeteg festményt készítettem és minden évben rendszeresen állítottam ki. Sokan azt feltételezték, hogy ebből élek.

Egyre többen kérdezték, hogy tetoválások tervezését-készítését vállalnám-e, így még ebben az évben vásároltam egy tetováló felszerelést. A festészetnek köszönhetően kialakult az emberekben egyfajta bizalom irántam, így sokan szívesen jöttek hozzám tetováltatni. Növekvő vendégköröm hatására 2014-től  megnyitottam a Pigment Planet Tattoo szalont, és azóta lehetőségem nyílt arra, hogy csak a művészettel foglalkozhassak.

Mindeközben saját festési stílusom alakult ki, a lírai figuratív absztrakt, melynek különlegessége hogy a festmények végső arculatát nem ecsettel készítem, hanem közvetlenül a tubusból nyomom rá a festéket a képekre. Szakmai fejlődésem nagyban befolyásolja Kaid Nabil festőművész és a Szolnoki Művésztelep valamennyi alkotója.

 
Magamról - 1.

 
 
Interjú a Kultúr Korzó-ban, 2014. május 28.